Alan Adı: Domain Ana Bayiliği Almak

Bir o firmadan domain al bir bu firmadan domain al insan yeri geliyor neyi nerden aldığını unutuyor. Bir dünya karmaşa vs. Beni tanıyanlar bilir yıllarca hosting, domain satıcılığı yaptım. Bu konuda bir firmam vardı ve kapattım. Toplamda 1000 civarı alan adı satışı yapıp memnun kaldığım bir firma var. Firma Yabancı’ dır. Uluslararası çalışır. Bir çok dile çevrilmiştir sitesi. Türkçe olması sizi Türk Firması’ mı acaba diye yanıltmasın. Dünya’ nın en güvenilir Firmalarından biri olup 5 milyon üstü kayıtlı domain barındırır. Kendimde en güvendiğim ve en önemli domainlerimi ilgili firmadan yapmaktayım.  Bu firma’ dan domain bayiliğiniz olursa alttakileri yapabiliyorsunuz. (Bu arada Rıfkı yanında selamı var. Yakında mükemmel bir seo yazısı ile karşılarında olacağız abi diyor.

  • Domain kaydettiğiniz. armut nokta com alacakken yanlışlıkla armet nokta om mu aldınız. Üzülmeyin. Tek tıkla 2 gün içinde kaydettiğiniz domaini siler 0.5-1 dolar arası küçük bir kesinti ile yenisini alırsınız. Kısaca bugün armutnoktacomu aldın beğenmedin yarın sil de paran hesabında.
  • İsimtescil, ihs gibi firmalar bu şekilde dünya devi firmalardan sizin alacağınız bayilik tarzı bayilik alarak zamanında satış yapmışlardır.
  • Domainleri uygun fiyatlara alırsınız.
  • Whois gizleme, mail vs gibi şeyleri ücretsiz yaparsınız.
  • Whmcs gibi yazılımları biliyorsanız ileride domain satışı yaparsınız. Tamamen entegre çalışır.
  • A firmasıyla b firmasıyla uğraşmaz domaini ana merkezinden en uygun fiyata kaydedersiniz.
  • Gibi gibi daha onlarca özellik var.

Şimdi adım adım işlemleri yapalım:

1. Öncelikle cebinizde bu iş için 25 tl olmalı. Şu an 25 tl’ ye hesabınız aktif oluyor ama bu 25 TL’ niz yanmıyor ve hesabınıza yükleniyor. Bu yüklenen ilk 25 TL ile domain alabiliyorsunuz kısaca. Paramız hazır Samet nasıl alacağız?
Hemen alttaki butona tıklayın.

Resellerclub Üyeliği Oluştur

(Üstteki Banner Linki affiliate linktir. Bize 3-5 bişey kazandırmak istemezseniz Googleden Resellerclub diye aratabilirsiniz.)
3. Tıkladık ve karşımıza site çıktı. Sağ üst bölümde Hemen Kayıt Yaptır alanına tıklıyoruz. Burada kimlik bilgilerimizden tutunda tüm bilgilerimizi doğru olarak dolduruyoruz. Bu bilgiler alan adlarınızın whois( kaydeden) kısımlarında çıkan bilgiler değildir. Onları kendiniz her domain için ayarlayabilirsiniz. Burda kargaşa olabilecek tek kısım Satış Para Birimi: Turkish Lira olacak, Muhasebe Para Birimi: Turkish Lira olacak. Bu kısım sonradan değişemiyor. Ödemenizi ne olarak yapacaksanız ona göre seçin yani. Ben dolar olarak seçtim 5-6 yıl önce öylede kaldı.

4. Formu doldurunca sizi ilgili sayfalara yönlendirir. Bilgileri her şeyi girince ilk iş hesabınıza 25 TL yatırmak olmalı ki yatırılmadan aktifleşemiyor. 25 TL ilk kredi ekleme işleminizide yatırdığınız parayı tamamen domain almak için kullanabiliyorsunuz ki fiyatlar ucuzdur ve kampanyaları hiç bitmez diyebilirim.

5. Para ekleme işlemi için alttaki resimi inceleyin.

Resellerclub kredi ekleme
Üst kısımda en sağda para kesesi iconu vardır. Ordan kredi ekle diyoruz.

Açılan sayfada ister Paypal seçin isterseniz de Pay pw seçip direk kredi kartınızla ödeme yapın. Şuna dikakt edin ilk hesabı alırken kimin adına aldıysanız sonrasında ödemeleri o kişi adına karttan yapmalısınız. Ben paypal kullanıyorum genelde sıkıntı yok.

6. İlk paramızı ekledik. herşey iyi güzel hoş ve ilk domainimizi kaydedeceğiz. Bu sistemden bahsetmiştik siz Alan adı satışı yapabilir, Kendniz alan adı firması kurabilirsiniz ki sistemde açacak olduğunuz site altyapısı bile hazır. Yani domain mi satacaksınız? Araçlar/Süper site ve partner site ayarları kısmından her şeyi ayarlarsınız.
Süper site: Müşterilere satış arayüzü.
Partner site: Bayilik de verebilirsiniz. Burası detay gelecekte kurcaladıkça zaten çözersiniz.
İşimize bakalım ilk domaini kaydedecektik.

Panelde Müşteriler/Ekle kısmından ilk müşterimizi ekliyoruz. Eğer sadece kendiniz alan adı kaydı yapacaksanız tek müşteri hesabı oluşturmanız yeterli. Oluşturunca o müşteri hesabından tek hatırlamanız gereken şey müşterinin mail adresi.

Mail adresi atıyorum [email protected] yaptınız. Sonraki aşamalarda bu maili kullanacağız.

7. Müşteriyi oluşturduktan sonra şimdi kayıda geçebiliriz. Ürünler/Domain Kayıt/Uygunluk Kontrolü buna tıklıyoruz. Açılan sayfada domain fiyatları vs farklı daha fazla görünür. Takmayın. Normalde o kısım sizin müşterilerinizin domain alacağı yer. Sizin kendi fiyatlandırmanız farklı.
Domaini yazdım ve sorguladım.

Domain kayıt aşaması

uygun domaini seçinde Addto Cart dedim. Yani sepete ekle dedim. Şimdi bize müşteri girişi yapılacak veya yeni müşteri oluşturulabilecek bir sayfaya attı. Üst kısımda “Enter the Username of the customer you would like to login for” der hemen altında Username der o alana önceden [email protected] diye müşteri açmıştıkya onu yazdık ve login now dedik.

8. Şimdi bizi alttaki gibi bir sayfaya attı. Alttaki gibi işlemleri yapın.

Resmin üstünde yapmanız gerekenleri açıkladım.
Resmin üstünde yapmanız gerekenleri açıkladım.

İşlemi yapınca Continue dedik. Çıkan sayfada “I agree to the NO SPAM POLICY and the Terms and Conditions for the above Services.” şuna tiki attık. Ordaki fiyatı takmayın dediğimiz gibi o fiyat müşterileriniz olursa onlara satacağınız fiyat. Sizin maliyetiniz değil. Alttan Proceed to Payment’ i tıkladık.

Sonrasında açılan sayfada 2. olanı seçtik. “Execute the request(s), but cancel the Invoice(s)” bunu yani.
Sonra yeşil olan onay iconuna tıkladık.(Execute the above … yazar)
Ve işlem bitti ilk alan adımızı kaydettik.

Tüm alan adlarınızı görüntülemek için ana panelinizden Ürünler/ Tüm siparişleri listele diyebilirsiniz. Listede alan adının birinin üstüne tıklarsanız o alan adının Nameserver işlemleri, whois işlemleri tümünü yapabileceğiniz sayfaya gidersiniz. Zaten panelleri Türkçe. cryptosam.com yani kendi domainimde burada kayıtlı.

Son olarak fiyatlandırmaları değişken ama genel tablo alttaki gibi. Kredi ekledikçe kayıt iyatınız düşüyor. Ben şu an burada 4000 dolar civarı para işlemi yapmışımve en üst basamaktayım. Fiyatların güncel hali için Fiyatlandırma/Fiyatlar alanını takip edin menüden. Güncel liste oradadır.

Resellerclub fiyatlar

Uyarı: işlemleri yani ilk kaydı tamamlayınca sizden kimlik doğrulaması, kart doğrulaması isteyebilirler. Tüm adımları doğru şekilde yapın. Firma Uluslararası kökenli bir Firma. Yani Türk firması değil. Çoğu bilindik Türk Firması ( Alan adı satan vs) buranın bayisidir. Unutmayın anlattığım firma ile gelecekte kendi Firmanızı bile açabilirsiniz.

40 yanıt

    1. Samet kardeşim şimdi biz de şöyle bir durum oldu: Bu firma ile aldığımız alan adı sayısı bu gün itibariyle 300’ü buldu. İki sene zarfında gerçekleşen bu alımlar yeküne baktığımızda büyük meblağlalar tuttuğu için biz de artık bir yerden alalım ama ucuza alalım diye ResellerClub’a geçtik. En büyük paketten alıp aktivasyonu yaptık. Daha sonra müşteriyi oluşturduk, oluşturduğumuz müşteri üzerinden 25-30 kadar alan adını aldık. Ancak sonra beni neredeyse her gün bana aldığımız alan adlarının ödenmemiş faturası olduğuna dair e-posta gelip durdu. Whois çekiyorum alınmış ama bana faturası ödenmedi diyorlar. Sonra Müşteri hesabına 100 TL kredi ekledik. Öde dedik düzeldi. Ama kredi ekle dediysek Paypal ile yapılan ödeme değil. Kendi hesabımızdan müşteri hesabına ekledik.

      Uzun lafın kısası biraz karışık bir panelleri var. Google Apps’e kaydolduğunuz gibi size yol gösteren bir araçları yok o yüzden çok kötü. Tabi bu diğer bir açıdan avantaj çünkü bir kere çözdükten sonra çok basit geliyor. Son kullanıcı ise bu tarz sorunlardan korktuğu için ve bütçesi az olduğu için bu hizmeti kullanmıyor. Böylelikle Whois.com gibi sitelerden hizmet alıyorlar halbuki Whois.com’un alt yapısı ResellerClub’a ait. Ya da popüler deyim ile “Çözüm Ortağı”. Bu da şu demek oluyor isteyen biraz para ve akılda kalıcı bir isimle aynı işi yapabilir hatta yanında sunucu hizmeti bile satabilir.

      Benim tecrübelerim bunlar. Seninki de güzel bir anlatım olmuş Samet. Sabah anlatırım dedim akşam oldu. Biz de artık TeknoKent’e taşınıyor hayırlısı ile. Onunla uğraşıyordum vakit kalmadı. Ben de yakında kendi bloğumu açtığımda (Yılbaşında yayında olur diye düşünüyorum.) TeknoKent’lerin girişimcilere avantajlarını anlatmayı düşünüyorum. Belki karşılıklı paslaşırız.

      Benden bu kadar herkese hayırlı günler dilerim!

      1. Evet müşteriye fatura oluşturu seçmişsiniz muhtemelen. 🙂 Yani aslen sıkıntı olmaz size gelen o mailler sistem tarafından atılan oto mailler. Benim üstte anlattığım şekli ile yapılan işlemlerde o tarz mailler fatura oluşmadığı için almazsınız yada müşteriye bakiye açmak gerekmez.

        Bir diğer konu hele blogunu açta geriye paslaşması kalsın:)

  1. güzel bir makele olmuş. biraz saçma gelebilir ama bu domainler neden paralı. kim alıyor bu parayı. icann mı yoksa başka şirketler mi ? yada şöyle desem dünya genelinde dns sunuculara bu domainleri kaydettirmek mi paralı ?

    1. Mantıklı bir soru aslen. icann belirli aidatlar, ilk ücretler alıyor sonrasını inan bende merak ediyorum.

  2. Bunun hakkında az da olsa fikrim var.

    Şimdi ICANN adlı bir kuruluş var kar amacı gütmeyen. ICANN sitesinde Google Translate ile anladığım kadarı ile Goaddy gibi ya da ResellerClub gibi olamabilmek için istenen bazı şartlar var. O şartları yerine getirdiğinizde siz de alanadı kaydedebiliyorsunuz. Bakın “satın alabiliyorsunuz” demiyorum, “kayıt edebiliyorsunuz” diyorum.”. Her kayıt ettiğiniz alan adı için siz de ICANN’a alan adına göre değişen meblağlar ödüyorsunuz. Yanı aslında fiyatları belirleyen esas durum ICANN’ın politikaları.

    Ancak bazı istisnai durumlar var. Mesela .tr’li alan adları. Türkiye’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi de ICANN şart koştuğu gereksinimleri benim gözümde en azını da olsa karşılayıp alan adı kayıt etme yetkisine sahip tek kurum. Bu işlemleri nic.tr adresinden yürütmektedir. Ama nic.tr kesinlikle ornek.tr gibi bir alan adı almanıza izin vermiyor. Bunun yerine belli guruplara ayrılmış alt domainler veriyor. Örnek com.tr (Kurumsal ve tüzel kişiler için), net.tr (İnternet vb hizmetler sunan firmalar için), av.tr (Avukatlar için) vb. Yani aslında nic.tr ICANN’dan aldığı yetki ile sadece 20-25 kadar alan adını kaydetmiştir. Bizim kullandığımız alan adları ise aslında com.tr alanadının alt alan adlarıdır. Böylece nic.tr, her seferinde .tr’li alan adları kaydederek yekünde büyük meblağlar edecek parayı ödemekten kurtulmuştur. Diğer bir değişle nic.tr aslında en az çalışan en az alan adı kaydeden register’dır diyebiliriz :D.

    Tabi bazı firmalar da var ki kaydetme yetkisini aldığı alan adlarını bedavaya veriyor. Mesala dot.tk alan adlarını ücretsiz olarak dağıtır tabi sayfalarınıza reklam gömerek. Bu şerefsizler bir ara .tk’yı Türk alanadı diye satmaya çalışmışlardı. Türkiye’den girdiğinizde alan adı 25 TL idi ama reklam yoktu. Proxy ile ya da VPN ile yurt dışından girdiğinizde alan adı ücretsizdi. Ama tabi tutmadı şimdi tekrar tamamen ücretsize dönmüşler. Bir keresinde Türkiye’deki üniversite öğrencilerine ücretsiz dağıtmak amacı ile Üniversite internetinden girdiğinde tamamen reklamsız ve ücretsiz bir şekilde veriyordu ana TC no istiyordu. Ben de lise yıllarında Ege Üniversitesi’ne ufak bir laptop takmıştım. Üzerinde VPN sunucu falan vardı. Gerektiğinde üniversite ağına kolayca erişebilmek için bırakmıştım. Uzak masaüstü bağlantısı ile direk Ege Üniversitesi İnterneti ile 100’den fazla alan adı alıp sonra neredeyse hepsini sattım, işin aslını bilmeyenlere. O kadar TC noyu nereden bulduğumu söylemeyeceğim tabi :D.

    Lafı fazla uzattım ama son bir söyleceğim daha var. BM internetin global bir kurum olmasını ve üzerindeki denetimlerin artmasını istiyor. Böylece üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecekler. Aynı zamanda çekinceleri de var çünkü ICANN Amerikan merkezli bir kurum ve CIA’in parafan şirketlerinin başındakiler ile organik bağa sahip. Bu sebeble internetin kontrolünün ICANN’dan alınıp BM bünyesindeki ITU’ya devredilmesini istiyorlar. Burada sözü geçenler ise büyük interner servis sağlayıcılar. Bu tartışma yakın zamanda daha da alevlenecek gibi görünüyor. Özellikle geçtiğimiz haziran aylarında CIA’in internet üzerindeki 1 milyar kişi hakkında sistemik raporlar tuttuğu basına yansıdıktan sonra. Avrupa’da gündeme düşen bu olay Türkiye’de Gezi Olayları’nın medyaya yansımasıyla Türk medyasından gerektiği kadar üzerinde durulmadı ama eğer ICANN ya da başka bir kurum internet üzerindeki baskıları arttırma niyetini üstlenirse bizi daha zor günler bekliyor demektir.

    Uzun lafın kısası biz alan adı kaydetme yetkisine sahip firmaların bayilerinin alt bayilerinin alt bayilerinden ya da daha fazla alt bayinlerin birinden alan adı kayıt etme hizmetini satın alıyoruz bu istek alttan yukarıya doğru API desteği ile iletiliyor ve alan adı kaydedilmiş oluyor. Herkes sırası ile bu işten komisyonunu alıyor. Bu işlerin şu an ki düzeni böyle.

    Bak gördün mü Samet sana bir makalelik yorum yazdım. Senden de aynısını bekliyorum :D.

    İyi Günler Dilerim!

    1. Çok çok teşekkürler. Yorumu anca görüp okuyabildim diyebilirim. Umarım okuyan herkes yararlanır.

  3. merhaba samet;

    resellerclub a üye olunca her kaydettiğimiz domaine farklı whoisler verebiliyormuyuz.

    Saygılar

    1. Devamlı kampanya oluyor. Sitelerini incelerseniz bir çok alan adı 3-5 tl gibi fiyatlara veriliyor kampanyalı zamanlarda.

  4. mrb hocam, ben resellerclub tan domain bayiliği aldım + digitalocean dan vps , sorunuma gelince domaini ns1. xxx .net şeklinde yaptım ama whois.com.tr de sorgulayınca klasik ;
    ns sunucu 1 : ns1. xxx .net
    ns sunucu 2: ns2.xxx. net
    ip adresi : 95. xx. xx. xx

    Haricinde bi alt satırda

    IP / Sunucu Bilgileri
    IP 95. xx. xx. xxx
    Çözümlenen Sunucu Adı server1. xxx .net
    Ülke Hollanda Hollanda
    Registry Whois Sunucu whois. ripe .net

    Böyle bir satır görünüyo bunu nasıl gizlerim bi yolu varmı benim bayiliğimden arkadaşım domain aldı onca gözükmüyor bende gözüküyor dns ayarlarında bende 4 tane a record kaydı var acaba sorun bunlamı alakalı yardımcı olursan sevinirim?

    1. Kurcalayın oraları var diye biliyorum. Ama bence ilk ödemeyi kartla yapın. Uluslararası güvenilir firma tereddütünüz olmasın.

      1. Şuradan arkadaşlara küçük bir not. SAKIN FARKLI KİŞİYE AİT PAYPAL İLE PARA YÜKLEMEYİN. Hesabım bloke olundu. Türkiyede bir arkadaşıma ait paypal ile 50 dolar yükledim. ( Bende global resellerclub sitesidir ) şimdi paypalın ait olduğu kişinin kimlik bilgisinin fotokopisini istiyorlar. Arkadaşda göndermedi güvenmediği için bu yüzden para iadesi istedim. 2 gün içinde kimlik bilgisi göndermezsen para iade edilecek dediler. Şimdi kendi adıma karta para çekerek ordan yükleme yapacağım.

        1. Evet sonuçta karşı firma resmi ve Dünya devi bir firma. Bu tarz prosedürler olacaktır. Verdiğiniz bilgiler doğru olsun ve ödemeyi kendiniz yapın farklı hesaplardan, paypaldan vs yapmayın derim. Onun dışında hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ilk kayıttada dürüst olursanız hızlıca tüm işlemler halloluyor.

  5. Abi sen bu işi bıraktıysan o işte hayır yoktur o yüzden yazınız abesle iştigal oldu biraz 😀

      1. Merhaba;
        Sektörü neden bıraktınız acaba. Şu ara domain satış sistemi kurmak üzereyiz. Fikirleriniz bizim için değerli, paylaşırsanız memnun olurum..

  6. Cryptosan merhaba acil yardimina ihtiyacim var musait zamaninda cevap tazarmisin mail atarsan sevinirim

  7. Cryptosam bu yazıyı okuyarak resellerclub üyeliği aldım ve aktif ettim. ayrıca digitalocean dan vps hizmeti alacağım. Ama resellerclub ta ns1. benimdomainim. com, ns2. benimdomainim .com kendi domainlerimi tanımlıyorum ama hata veriyor. Bu işlemi nasıl yapabilirim acaba? ilk defa vps kullanacağım için ordanmı yapmam gerekiyor anlayamadım.
    iyi çalışmalar.

    1. Nslere vpsnin iplerini gireceksin resellerclubda. Önce vpsyi aç aktif et sonrasında domain panelinden nslere ip ataması yap.

  8. üstad teşekkür ederim sayenizde hem uygun fiata alan adı alabiliyorum hemde yönlendirme rezaleti yaşatan firmalardan kurtuldum. Tekrar teşekkür ederim. Şimdi sırada cryptosam vps de 🙂

  9. Samet kayıt olacaktım senin ref üzerinden tıklayım dedim 🙂 ayrıca kampanyalar ne aralıklarla çıkıyo dostum? cunki 30 35 alan adını taşıcam buraya sayende hadi bakalım.

  10. Ayrıca transferde ücretler nedir? nerden nasıl yapılır ne panel yapmışlar arkadaş apışıp kaldım ha.

    1. Transfer ücretleri ilk yıl alan adı fiyatları ile aynı oluyor. Kampanya varsa kampanyalı transfer edersin yani İzzet.

  11. Hocam yazın için teşekkürler. Kafam da takılan sorular şunlar şirket sahibi olmama gerek varmı? Fatura kesimi nasıl yapılacak? YS belgesi gibi bir belgeye ihtiyaç varmı?

  12. merhabalar arkadaşlar resellerclub mı icann mi bu iki kavram arasında ne fark var, ve hangisini tercih etmeliyiz. bana mail olarak cevap verirseniz sevinirim.

    1. Ticket gönderilince direk siliyorlardı geçmişte talep halinde. Silme işlemi yapınca ilk birkaç gün parayı geri veriyorlar hatta vs. Paneli kurcalayın derim.

  13. merhaba,
    resellercluba bayi oldum fakat kendime ait site üzerinden satış yapmak istiyorum ve resellerclub iyice kafamı karıştırdı hiçbirşey anlamadım.yardımcı olabilirmisiniz.

  14. merhaba üye olurken şirket ismi bölümüde vardı benim bir şirketim olmadıgı için oraya isim-soyisim yazdım. Ödemeyi de yapıcam ama önce size sormak istedim bir sıkıntı çıkar mı? bayilik için illa şirket mi olması gerekiyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Buna Benzer Yazılar

CyberPanel kurulumu
Linux

CyberPanel Kurulumu

Yıllarca cPanel ve diğer kontrol panellerine yüzlerce hatta binlerce dolar ödemek zorunda kaldığım için CyberPanel’i ilk duyduğumda oldukça heyecanlanmıştım. (Yıllar öncesi CyberPanel ilk çıktığı zamanlarda).

2020 SEO
SEO

2020 Yılı İçin SEO Çalışması Rehberi

Son yazıyı yazalı baya olmuş. Hem şöyle içimizi dökelim, Seo’da neler olup bitmiş bildiklerimizi veya öngörülerimizi yazalım, hem millet ne yapıyor ne ediyor bir bakalım