ACİL DESTEK İÇİN ARAYIN

(0850) 302 35 20
ya da aşağıdaki formu doldurun.

    reCAPTCHA tarafından korunmaktadır. - Gizlilik - Şartlar

    SEO

    SEO (Search Engine Optimization) yani Türkçe adı ile; “Arama Motoru Optimizasyonu” demektir. Burada yanlış anlaşılan nokta SEO yapılan sitelerin sadece arama motorları için yapılması gerektiği yanılgısıdır. SEO uygulanan her site arama motorları için yapılmamalıdır. Hem arama motorları nezdinde sağlıklı, hemde kullanıcı deneyimi ve verdiği fayda açısından sağlıklı siteler üretilebilir.

    Site İçi SEO

    Site içinde yapılan kullanıcı deneyimini üst düzeye çıkarma, menü ve site içi gezinmeye en uygun hale getirilmesi, arama motorları tarafından daha kolay algılanan sayfaların kullanıcılara sunulması, mobil uyumlu sitelerin üretilmesi gibi çeşitli aşamalardan ve kriterlerden oluşan, site içi işlemleri kapsayan işlemlerdir. Bir bina nasıl temeli sağlam değil ise sonradan dışı ne denli güzel olursa olsun yıkılırsa, site içi seosu sağlam olmayan sitelerde temeli çürük binalar gibidir.5

    site içi seo
    site dışı seo

    Site Dışı SEO

    Site dışında yürütülen backlink, sosyal medya, markalaşma gibi işlemlerin bütünüdür. Site dışı seo kendi içinde oldukça kapsamlı çeşitliliğe sahiptir.

    SEO Sorularınızı Sorun!

    Bu sayfada soracak olduğunuz soruları alt bölümdeki şekilde sorarsanız daha hızlı yanıtlar verebiliriz.

    • Sorunuzu yazıya yorum olarak sorabilirsiniz.
    • Sorunuzda site adresi vermemelisiniz. Şu sitemde SEO hatalarım neler? gibi sorulara yanıt vermiyoruz. Örneğin şöyle bir soru sorabilirsiniz; Bir adet kitap tanıtımı sitemde şu şu şu işlemleri yaptım. Sonuç olarak bu oldu. Neden oldu? Nerde hata yaptım gibi gibi. Ama kalkıp site şu analiz edin gibi diğer kullanıcılara bir şey vermeyecek soruları sormayın.
    • Site adresi vermeniz gerekirse yorumunuzun en sonuna linki verebilirsiniz. Daha net konuşabiliriz bu şekilde. Fakat yazdığınız adres bize güvenin sadece bizde kalır ve silinerek burada yayınlanır.
    • Tüm cezalar, manuel işlemler, sıralama kayıpları hakkında sorularını sorabilir, hızlı şekilde yanıt alabilirsiniz. Fakat unutmayın sayfada site analiz hizmetinden öte herkesin okuyup haa buda böyleymiş diyeceği yanıtlar vermeyi hedefliyoruz. Hedefimiz herkesin bilgileri okuyabilmesi.
    seo soruları

    Siteye yapay veya doğal yollar ile farklı sitelerden, bloglardan veya sosyal hesaplardan kazanılan linklerdir. Backlinkler dofollow ve nofollow olarak 2 çeşittir.

    Dofollow Backlink nedir?

    Arama motorları tarafından sıralama faktörü olarak kabul edilen linklerdir. Yapay yollar ile elde edilmesi çeşitli cezalar ile cezalandırılır. Bir siteden çokça siteye dofollow link çıkılması da spama izin verilmesi olarak algılanıp site kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Dofollow ben karşı siteye kefilim de demektir. Karşı site ceza alırsa, spam yaparsa bu sizin sitenizi olumsuz etkileyebilir. (Çokça spam sayfaya link vermişseniz. 1-2 adet spama çıkış etki etmeyebilir.)

    Nofollow Backlink nedir?

    Kısaca ben bu siteye link verdim. Sıralamada yükseltmek için vermiyorum demektir. Yani karşı siteye kefil değilsinizdir.

    Sadece arama motorları göz önünde bulundurularak sıralamaları manipüle etmek için yapılan işlemler bütünüdür. Yani yapay yollar ile arama motorlarını yanıltarak sıralama almaya çalışmaktır.

    Kullanılan Programlar

    Arama motolarını yanıltmak için çokça program geliştirilmiştir. Bunlar arasında Senuke, GSA SER gibi çokça araç bulunmaktadır. Bu araçlar ile otomatik olarak hesaplar açılır, profil linkler eklenir, çeşitli bloglarda otomatik üretilmiş yazı ve içerikler linkli şekilde paylaşılır.

    Arama motoru sıralamalarında bizden daha üst sıralarda bulunan siteleri sıralamadan düşürmek için yapılan Black Hat SEO veya aşırı seo işlemleridir. Amaç rakip olan siteyi sıralamalarda daha alt sıralara taşımaktır. Bazı gelişmiş arama motorları bu konularda son yıllarda olumlu adımlar atmıştır.

    SEO Uzmanları Arama Motoru Optimizasyonu işlemlerini yapan kişilerdir. Uzmanlar fayda vermeyen siteler değil, kullanıcı deneyimi bakımından yüksek, bilgi içeren siteler üretmeyi hedeflemelidir. Yani SEO öncelikle kullanıcılar için yapılmalıdır. Arama motorları için onların anlayabileceği kodlama yapısı, içeriği okuyabilmelerini sağlayacak altyapının kurulması insanlara fayda sağlayabilmek için yeterlidir.

    Kurumsal SEO Uzmanı

    Kurumsal Firmalar için ücretli olarak hizmet veren Firmalar veya Kişilerdir. Kurumsal işlemler yapılırken Kurumsal Kimliği zedelemeden işlemleri yapar, genellikle Sosyal medya ağırlıklı olarak Adwords ve Facebook gibi araçları kullanarak sitelere trafik elde edilmesini planlarlar. Kısaca: sosyal medya ve diğer servisler kapsamlı olarak kullanılarak, siteye giren organik trafiğin ve marka bilinirliğinin artmasını hedefleyen, bunu siteler üstünden uygulamaya çalışan kişi ya da firmalardır.

    Kişisel SEO Uzmanı

    Kişisel siteler için SEO çalışmalarını yürüten kişilerdir. Kurumsal SEO aksine kişisel uzmanlar genelde arama motorlarını manipüle ederek sıralamalarda üst sıralara site taşımaya daha çok meyillidirler. Çünkü Kurumsal Kimlik kaygıları yoktur.

    SEO Fiyatları

    187 yanıt

    1. Sitemin site dışı seosu nasıl bakabilirmisiniz.. Adres url kısmında yazıyor silersiniz.

      1. Diğer kişilere bişey katmayacağı için tek tek site analizi malesef konumuzda yapamıyoruz.

      1. İnceleme site bazlı malesef buradan yapmıyoruz. Diğer kullanıcılara bir şey katmayacak çünkü.

    2. Samet hocam merhaba. Elimde bmwmotornet (aktif) ve hondamotornet domainleri var. Bmwmotornet olan backlink vs calisma olmadan suan 6. Sayfada. Ama ne yaparsam yapayim takildi orada. Ne yapmam gerekir ?

    3. hocam kolay gelsin.Bir proje için yaklaşık 100 tane blogspot blog yaptım.Linkwheel olayı için kullanılmıyacak.Tek bir ürün satışı için hazırlanacak bu bloglar.Bu bloglara nasıl bir çalışma yapılmalı. Spam yapsak ceza yermiyiz.

      1. 2015 yılı için seo diye bir yazımız var o yazımızda kapsamlı anlatmıştık. 2016 için çok yakında yazımızı yazacağız.

    4. Abi hepinize iyi aksamlar! Ellerinize saglik!Vallahi kimse bedava kitap ariyorsa, hepsi burda!Baska ne soylene bilinirki! Boyle devam ediniz!
      Bir sorum olacak. Ben iki site actim wordpress temasiyla!Amma onu eklenti sekilinde aldim!
      1. Hitim cok zayif! Onu nasil artira bilirim daha net olarak!
      wwwazerbuycom ve baska birisi wwwallelectronicsmarketcom
      Abi baska sorum vebsitenin linklerinin kontrollerini (Yani hatalı link veya H1,H2,Keyword kontrolunu) yapan bir program varmi!Yani bedava! Sitenizin url linkini yazdigin zaman senin yanlislarin gozuksun!Ve onu bu program otomatik olarak senin için yapsın!Seo hakkinda yanlislarini sana gostersin! Tesekkurler! Saygilarimla

      1. İlk sorunuz için bolca içerik ve çalışma. Sitemizde farklı makalelerde tüm detayları verdik. İncelemenizi öneririm.

        Diğer sorunuz için site içi seo analiz araçlarını incelemelisiniz. moznoktacom var mesela 1 aylık deneme hesabı açıp dediğiniz incelemeleri yapabilirsiniz.

    5. Salam ben azerbaycandan sizi rahatsız ediyorum.1 ayda 30k hit i okudumda.Film Sitemi bir haftadir actim gunluk 500 hitim oluyor ancak faceyle linkleri paylaşiram tum dediklerinizi yapsam bir tek paravan blog haric 1 aya kac hit olurum?

      1. İçeriğinize bağlı. Bu şekilde seo kullanmadan doğal olarak ilerlersiniz. Diğer sitelerden farkınız varsa, içerikleriniz iyi ve ilk siz veriyorsanız iyi noktalara gelebilecektir.

    6. Samet hocam siteyi arada bir güncelle yahu:) Özellikle şu son Google güncellemesi hakkında bir yazı yazarsan şahane olur.

    7. Yazınızı çok beğendim paravan blog konusunda aklıma takılan 1 2 şey var umarım cevaplarsınız

      Şimdi ana sitemize yardımcı siteler kurmayı kafaya koyduysak bu açılan paravanlara
      Ana sitemizin bir rakibi gibi davranıp tamamen özgün yazılar ile kaliteli içerik girişleri sağlıyoruz bunu anladım

      Peki açılan bloglar ayrı bir hostinge ayrı ip lere kurulu olmasa yani sadece .com .net .org domain alarak Blogspot , wordpress altyapısını kullanasak bu sitelerin ana sitemize yinede yararı olur mu

      Ben şöyle düşünüyorum nasıl olsa bütün işlemler tek bilgisayardan hallediliyor
      Yani ana siteme lenova bilgisayarımdan girip yazı yayınlıyorsam
      Ilerde ana siteme link çıkacağım paravan sitelerede aynı bilgisayardan giriş yapıp içerik yayınlamış olucam

      Sorumu anladınız sanırım yani google sadece hosting in farklı ip lerde olmasına mı önem veriyor? O zaman 3000 farklı blogspot oluştursam ben hosting derdim olmayacağı için farklı ip derdimde olmaz
      Tek bilgisayardan yönetmiş olurum ama hiç doğal olmamış olur

    8. Ahrefs Majestic Seo gibi servisleri önerir misiniz? Hangisini kullanmak daha faydalı olur acaba? Ve önerdiğiniz muhakkak kullanın dediğiniz ücretli seo için yardımcı servisler varmı?

    9. çok güzel yazı olmuş son durum hakkında bilgi paylaşacakmısınız? durum nasıl gidiyor ? bir de yazınızda farklı ip lerden yorumlar gönderiyorum o nasıl oluyor ? onu nasıl yapıyorsunuz

    10. Hocam zeka geliştirici set üzerine açılmış bir web sitesi var , yakın zamanda biraz backlink biraz sosyal medya ile siteyi canlandırmaya çalıştım. 5-6 gün önce 11-12 sıralarda olan site son günlerde 3. Sayfadan çıkmıyo , nerde yanlış yapmış olabilirim?

      1. 2017 yılı için seo hakkında yeni yazımızı yakında yazmayı planlıyorum. Orada verilecek tiyolar ile siteni tekrar bir elden geçirirsen son güncellemelere uygun hale getirebilirsin siteni Ali Osman.

    11. Kısa bir zaman içerisinde sizden wordpress’in tüm inceliklerini anlatan bir yazı bekliyorum gerek wordpress seo’su gerek temanın site hızının önemi tüm bilgilerinize ihtiyacımız var üstad. Çok güzel makalelerin var takipteyim.

    12. Üstad 4 sene geçti artık bi Rıfkı’nın çkn bi göster bize ne kadar büyümüş görelim.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir