Cryptosam logo
Yeni Nesil SEO Stratejileri

Yeni Nesil SEO Stratejileri

Güncelleme: Yazıyı 18 Kasım Saat: 16.50 de tekrar bir güncelledik. Geç oldu ama dimi. Baya beklettik yeni yazı için. Öncelikle Rıfkı ile tüm içtenliğimizle hepinizden bu süreçte bizleri beklediğiniz için… Sie len bu ne böyle yok geç yazdık yok bilmem ne 😀 Buraya bağlayacağımızı beklemiyordun dimi necatiiii 😀 Oğlum yazamadık işte düğünü yaptık, sonrası evlenince adamın farklı sorumlulukları oluyormuş vs derken, hayatımızı düzene sokalım, düğün borçlarını ufak ufak kapatalım derken bu güne kadar geldik. Hepinizi ama hepinizi çok özlemiş Rıfkı. (Bende çok özledim şuraya içimi dökmeyi aq 😀 Nedir bilmiyorum şuraya yazdıklarımı imla olarak bile kontrol etmeden yayınlamak nedendir bilmem bana keyif veriyor. İçimi döküp rahatlıyormuşum gibi vs :D)

Herneyse yine o*a bo*a 1 paragraf harcamışız:D Cemil abicim şimdi SEO (seo nedir bilmiyorsanız inceleyin) işleri öyle noktalara gitti ki emin olun tamı tamına bir aydır bazı şeyler artık değişti. Bu noktada 1 ay icabında geceli gündüzlü elde ki sitelerden sıkıntı olanları, olmayan + etkiye geçenleri analiz ettik. Rıfkıdan da aldığım bilgiler ile (Rıfkı Google çalışanı bir bot bilmeyenler için Googlede rıfkı kimdir araması ile 2. sayfadaki yazımızdan hakkında daha fazla bilgi edinilebilir) bunları harmanladık ve sizler için yazıya döküyoruz.

Google Botu Rıfkı
Google Botu Rıfkı

Bir ay öncesinde sıralama kaybetmiş iseniz, manuel uyarı almış iseniz yazımızı harfiyen okuyun deriz. (Rıfkı g*tleriyle okumasınlar abi diyor :D) Yazı içinde SEO (Arama Motoru Optimizasyonu bizim verdiğimiz isim ile AMO) hakkında sektörde duyulmamış ama sonradan duymaya başlayacağınız yöntemlere de değineceğiz. (Bu noktada bazı fikirlerimin şekillenmesinde emeği geçen Murat Çabuk abimize Rıfkı’ da ben de en içten dileklerimiz ile teşekkür ederiz. Kendisi belirli noktalarda bizi düşünmeye ve araştırmaya itti diyebiliriz.) Uzun lafın kısası arkadaşlar SEO yok artık, backlink devri bitti artık diyenlere inanmayın. Bana kalırsa ne mi oldu. Algoritmalar biraz daha hassaslaştı. Dikkatli olmaz iseniz yakalanma riski arttı diyebiliriz. Hani sayıları ele alalım. Bir hesap makinesi düşünün 0,02 gibi virgülden sonra hassasiyeti mesela 2 basamak iken şu aşamada algoritmaya ilave edilen formüller ile bu hassasiyet 0,0002 gibi oldu. Yani artık algoritma daha hassas ve daha güçlü. Genel olarak bir yapay zeka gibi düşünürsek artık daha fazla düşünebiliyor ve daha fazla işlemi insanlar incelemişcesine ayırt edebiliyor diyebiliriz.

Yoksa atılan tutulan gibi yok backlink bitti, yok bilmemne devri bitti gibi bir durum yok. İşte şu noktaya kadar hep yazılıp çizildi. 200 fakrlı kriter vardı vs vardı bu kriterlerin sayısı değilde hassasiyet oranı arttı diyebiliriz. (Off aq:D İçinde hani böyle bir şey olur. Karşındakine anlatmaya çalışırsın da uygun kelimeleri bulamazsınya aynen öyle oldum :D) Rıfkı örneği yapıştır abi diyor. Öyle anlarlar diyor 😀

Örnek ile gidelim: Şimdi Cemalettinle Necati isimli 2 Webmaster arkadaşımız site açmaya karar veriyor. Cemalettin ve Necati aynı sektörde 2 farklı site açıyorlar. Biri bi çeşit biri bi çeşit takılıyor kısaca.

Cemalettin algoritmalar, bilmemneler pipisinde olmadan, wm toolslara sitesini eklemeden, footer vs linklerle, icabında karşılıklı linkler ile çalışma yapıyor.

  • Sitenin adresi: filmcicelo nokta com
  • Title alanı şöyle: Bilmemne filmini izle, bilmemne filmini kesin izle, en son izle be aq
  • Description: Farklı filmleri 4096 p ile takılmadan izle, ultra film izle, izlesene hemen, izleeeeeee be aq

gibi title ve description ile sitesini açıyor. Siteye öyle acemice bir tema atıyor. SEO ya vsye hiç tınlamadan millete sektöründe fark yaratarak 4k film izleme imkanını ilk olarak sunuyor. Sonuç olarak bir kullanıcı sitesine giriyor, aradığını buluyor, filmini izliyor ve tek 4k film izleme deneyimini bu site yaşattığı için bu sitede si** daş**ğı yayıp mısırı patlatıp patlatıp takılıyor. 😀 Tabi beğenen adam sosyal mecralarda siteyi sitede sosyal paylaşım butonları olmasa da paylaşıyor, resmen paylaşmak için can atıyor. Arkadaşı Hayrullah da film izlesin bu siteden diye resmen kendini yırtıyor.  Millet ismi garip olan bu siteyi hatalı yazarak googleden zaman zaman filmci celo, ara ara film izle celo, 4k celo gibi gibi aramaya başlıyor. Yani anahtar kelimeler ile eşleşmeyen dandik bir isim yazılışı ve akılda kalışı zor olduğu için markalaşmaya yatkın oluyor. Yani bence şu süreçte tam anahtar kelime eşleşen siteler gerilere gitti. Yani adobe flash player indir nokta com olan bir domain aramalarda ana kelimesinde gerilere gitti. Şimdi diğer arkadaşımıza bakalım.

Necati de uyanıkya hemen en kralından bir scripti alıyor SEO ‘ ya okadar takılıyor ki en ince detaylara bile önem veriyor. Atıyorum title de 59 değil tam 60, description da 60 ı kesinlikle geçmeme, tüm sayfalarda h1 lere h2 lere sabit sayılarda yer veren, sıradan film sitelerine bir fark katmayıp film izleme siteleri kervanına katılan bir site oluşturuyor. İşte tam bu noktada 2 sitenin sonuçlarını sizlere vermek istiyormuş Rıfkı. Gelin şimdi Rıfkı’nın dilinden dinleyelim.

Rıfkı bu 2 siteyi değerlendiriyor: Abi bizde işin gecesi gündüzü yok biliosun. Resmen g*tümüzü çıkarıolar. Zaten ben uyku sersemi kalkmışım gidip siteleri geziyorum. Bide bana burada böyle anlatımlar yaptırtma. Suslen Rıfkı. Ya abi hep böyle yapıon. Sus pipini keser naylon poşete koyuveririm hastane hastane nolur abla tikiverin yerine diye elinde poşetle gezersin 😀 Ya tamam be abi ya. Şimdi tamam madem abi anlatayım durumu ben sana. Ben şimdi direk Cemalettinin siteye gireyim. Hım abi adam sitesine ilk girince amatörce davranmış. Her insan site açabilir ama her insan SEO nedir bilmeyebilir. Bu arkadaş wm tools nedir? title kaç karakterdir, description kaç karakterdir keşfetmemiş. İsmide bir garip ama markalaşma sürecinde olmalı ki abuk subuk domaini ile eşleşen celo film izle gibi kelimelerden direk bu siteye aramalar var. Alt sayfalarda karman çorman bu adam bu işi yani SEO işini bilmiyor ben onu ona göre değerlendiririm. Buna footer link vermişler mesela ama bunun yine bu işlerden anlamayan arkadaşları vermiştir d,ye belirli noktaya kadar bakarım. Yani bu adam doğal abi. (Bu olaya şöyle bakın. Makyaj yapmamış, çok süslü püslü olmayan kızlara hanım hanımcık derken, makyajlı süslü kızlara halkımız içinde farklı manalar karşıdaki kişi çok iyi de olsa yüklenebilmekte.) Yani SEO süslemekse, süslediğini belli edersen göz önünde olursun. Daha sık denetlenirsin. Ama Celonun site gibiysen sık denetlenmez, bazı şeylerde doğal damgasını yemişsen es geçilirsin. (Düşünsenize faceooka istediğimiz kadar hacklink kasalım, footer kasalım silinir mi sıralamadan?)

Necatinin siteye girince abi bakarım her şey yerli yerinde, bu adam titiz adam SEO nedir titlesinden descriptionundan, h1 lerden boldlardan altını çizmelerden anahtar kelimelerin belli derim. Çizmesi yasak değil ama bu herif bu işi biliyor listeme onu dahil ederim. Ha kalkar 2 footer 5 tanıtım çakarsa vay aq çakalı bu zaten bu işi biliyordu ahanda manipüle (aq ne zamandır kullanmak istiyordum bu kelimeyi) ediyor derkeserim cezayı.

Yani yeni nesil SEO da yeni stratejileri maddeler halinde verelim:

  • 1. Marka olmaya müsait manasız domainler beklenmedik kelimelerde sıralamayı daha rahat alabilir.
  • 2. Farklı olmak markalaşmayı artırır. En başta manasız ya da garip domain seçimleri yapılarak, seo da aşırıya gitmeden, acemice davranarak sıralama alınabilir.
  • 3. Sosyal medya da paylaşımlar bu markalaşmayı destekler.
  • 4. SEO yu sitesine çok titiz uygulayanlar, site içi seo ya çok dikkat edenler, site dışı denetimler de de bir okadar titiz denetlenirler.
  • Çöp sitelerden tanıtım alanlar markalaşmamış ise (atıyorum: marka değeri en yüksek 10 olsun. 8 ve altında kalanlarda backlink kriteri şöyle ise şu cezayı kes, 8 ve üstünde işlem uygulama zararlı backlinkleri görmezden gel)
  • 5. Acemice olmayıp çöp sitelerden tanıtım alanlar 5 adet bile tanıtım yazısı almış olsa, aynı yazıyı kullanıp 5 foruma tanıtımda atmış olsa ya manuel uyarı gönder ya sıralamada uyarı göndermeden gerilet(-60 vs.) denilebilir.
  • 6. Footer değil ana sayfadan backlink alımı yapanlar daha doğal görünebilir.
  • 7. Forum tanıtımlarında düz urller kullanan, her forumda farklı yazı kullananlar doğal görünebilir.
  • 8. PDF, Word gibi sayfaları sitesine yükleyip o word ve pdf belgelerine backlink alanlar doğal görünebilir. Örneğin cryptosam. com /seo . pdf diye bir dosyamız var ve biz seo.pdf dosyamıza farklı sitelerden seo titlesi ile alım yapmışsak, bunlar düz html sayfalara yada düz ieçrik sayfalarına ya da ana sayfaya oranla daha doğal görünebilir.
  • 9. Sıralı SEO veya Cclass ipler yerine aynı ipden yayın yapıp link verenler daha acemice görünebilir.
  • 10. Belirleyebildiklerim bunlar. Sonrasında güncelleyebilirim maddeleri.

Kısaca bundan böyle SEO yapıyorsanız amatör olun. Yakalanmayın derlerya hani hocalar 😀 Kopya serbest ama yakalanmayın. Karşınızda gözleri daha keskin, daha hızlı bir hoca var gibi düşünün. Acemice işlemler işi doğlalaştırıyor diyebiliriz. Bu nedenle profesyonel site içi seolu bir siteniz varsa site dışınızda bir okadar prof olmalı. Ama prof olmayan bir site markalaşırsa eğer işte ozaman paraya para demezsiniz şu süreçte. Yani farklı olup seo uygulanmayıp markalaşma yolundaki siteler her yönden avantajda diyebiliriz. (Yeni başlangıç yapacaklar için.)

Bunun yanısıra son zamanlarda düşüş yaşayanlar içinde söyleyeceklerim var.

Sıralamalarda düşüş yaşadıysanız okuyun

  • 1. 3-4 adet tanıtıma aynı yazıyı atmışsanız 4 ündende yazı kaldırtabiliyorsanız kaldırtın ve disavow dosyanıza bunu ekleyin.
  • 2. Footer backlinkleri sadece ana sayfadan olacak şekle dönüştürün.
  • 3. Çöp gördüğünüz linkleri de domain: site nokta com olarak disavow dosyanıza dahil edin. Bu noktada hiç birini direk url: gibi reddetmeyin. Direk 1 ay süreyi ve etki zamanını uzatırsınız.
  • 4. Son olarak disavow dosyanızda üşenmeden her link için iletişim formundan gönderdiğiniz link silme mesajına kadar #Şu link için şuradan başvuruda bulundum. Kaldırmaları için şunu ilettim. Ama kalkmadı Ben şimdilik reddediyorum ama güncelleyeceğim. Link şu domain: site bilmemne nokta  com Yani disavow dosyanız olabildiğince kapsamlı, bakan kişide vay anasını bu kadar da yazılırmı hissi uyandıran, bunu okuyacak halim yok başkası da okumasın kaldıralım manuel işlemi dedirtecek cinsten olsun 😀 Dimi len Rıfkı:D Öyle valla abi. Senin disavowlar neredeyse şu yazı kadardı:D
  • 5. Disavowu gönderince ana sayfanızı wm toolstan getir deyin. (10 hakkınız olacak şekilde ilgili sayfaları da tara diyerek.) Bir kaç dakika bekleyin. Sonrasında ana sayfanızı 500 haklı sadece bu url yi tara olarak getir deyin. Ve sonucu görün. Bu şekilde sıralamadan gün ve gün gerileyip totalde 1 haftada 2. sayfa başında çok önemli bir kelimede kaybolan bir sitede uyguladık Rıfkı ile. 24 saat içinde 3. sayfadan, sonra ki 12 saatte de 2. sayfadan giriş yaptık. Sonrasında sadece ana sayfadan reddedilen linkleri derecesinde dengeleme ile eski noktalara ulaştırdık.

Şimdi işi fazla dolandırdık gibime geldi. Altta toparlayalım.

Yeni sitelerde alttaki tür SEO işlemi yürütülmeli:

1. Domain anahtar kelime ile tam eşleşirse site içi seo da vurgu bu kelimeye çok dikkatli ayarlanmalı. En ufak aşırıya kaçışta, anahtar kelimeden link alımında o kelimede çıkmak imkansızlaşıyor.

2. Site açılmalı. Site içi SEO yapılmalı ama ara ara acemice hatalar, kodlama hataları yapılmalı. Tam manası ile eksiksiz site içi seosu olan siteler dış linkleme işlemlerinde de bir okadar dikkatli takibe tutuluyor.

3. Site içine girilen yazılar tamamen özgün ve 300 er kelime ve üstünde tutulmalı. Bulunulan sektöre çığır açacak tarzda bir kaç içerik sitede muhakkak olmalı. Atıyorum Beyaz eşya servisi siteniz var ise beyaz eşyanızı evinizden alıp tamir edip geri getiriyoruz gibi sektörde farklılık arzedecek nitelikte şeyler sitede çokça vurgulanmalı.

4. Linkleme işlemlerinde footer backlink kullanılmamalı. (Banner, widget, menüden kısaca tüm sayfalarda görünen backlinklerden kaçınılmalı.

5. Sıralama düşüşü vs yaşanmışsa ya da yaşanıyorsa disavow dosyası güncellenmeli. Sadece disavow dosyası oluşturulup 5-6 domaini reddetmek bile bir sinyali tetikliyor ve sıralamada düzelmenizi sağlayabiliyor. Yani disavow olayını google bir müddet manuel takip ediyordu ama artık manuel uyarı vermeden direk algoritmada ki formüller ile sıralamada geriletebiliyor.

6. Site dışı linklemelerde tüm linkleme çeşitleri darmadağın kullanılmalı. Footer yerine sadece anasayfadan linkleme kullanılmalı. Tanıtım yazıları ana domaine ve kelimeye değil, alt sayfalara ve kategorilere alınmalı. tanıtım yazılarında ve backlink işlemlerinde kullandığım oran alttaki şekilde. Bu tarz bir oran ile risksiz işlem yapılabilir.

Backlink için dengelerim:

  • Dofollow nofollow dengem: %60 dofollow, %40 nofollow (Bazen 45-50 arası nofollow)
  • Anchora ve düz urlye olan dengem: %25 anchorlu (bunun %10 u titlesiz), Geri kalan %75lik kısım domain.com, domain, www. domain. com, image link gibi yayılımlı.

7. Kullandığım backlink çeşitleri: ana sayfadan linkleme(dikkat edin hiç bir alt sayfada görünmeyecek.), forum tanıtımı (%20 civarı anahtar kelimeli, kalan %80 alt sayfalara dağılımlı düz url olarak. (Tüm yazılar özgün ve eşsiz olarak.), Bunun yanısıra, toplist çeşitleri, video backlink, flickr backlink vs gibi yapıp doğallığı dengeliyorum.

8. Yeni bir yöntem: Siteme anahtar kelimemle tam eşleşen bir pdf ayarlıyorum. Bu pdf özgün ve alt sayfalarımdan önemli olanlara linklemeler içeriyor. Link alırken sitem.com / anahtar-kelimem.pdf şeklinde dosyam varsa direk link alımlarını bu dosyaya yapıyorum. (Murat Çabuk abi demiştik başta o bu konuda büyük bir katkı sağladı bana. Kendisine teşekkürler.) Bu noktada word dosyaları vs de kullanılabilir. Kısaca bir site bir siteye anchorla direk link alırsa sıkıntı oluyor fakat bu tarz bir dökümana link alımı yapılırsa algoritmada bu konuda bence bir boşluk var. anahtar kelime. pdf dosyasına anahtar kelime olarak farklı sitelerden link çıkınca bu pdf dosyasından bağlantı verilen sayfalarınız güçlenebiliyor kısaca.

Yeni eklemeler yapılacak. Takipte kalın.

Yazı baya karmaşık oldu ama içinden almasını bilenler bilgiyi çekip alacaktır. Biz zeki bir milletiz bu nedenle yazıyı kontrol etme, imla hatalarına bakma gereği duymuyorum. Yeni yazılar daha sık gelecek. Yeni yazımızda görüşmek üzere. Rıfkı artistlik yapmasınlar abi çizerim kes**nelerini diyor 😀

Selametle

Rıfkı & Samet

Related Posts
26 Comments
rifkisever

rifki bu işi biliyor.

cryptosam

Rıfkı bilir 😀

Mustafa Yıldız

Rıfkıyla beraber konunu 2. defa okudum teşekkürler..
( Email adresime forum için davetiye alabilirmiyim )

cryptosam

Davetiye gönderdik. Beğendiğine sevindik 😀 Rıfkıda sevinmiş selamı var Mustafa 😀

Ahmet

bu makaleyi ilk deda burda goruyuom sahane.

cryptosam

İlk burada yazıldı ve yayınlandı. Beğendiğinize sevindim.

ömer

Eline sağlık usta. Disavow olayını eskiden manuel olarak takip ediliyordu demişsiniz. Peki artık manuel kontrol edilmiyorsa listeye tek tek şunu uyardım kaldırmadı diye yazmak gerekir mi?

cryptosam

Ben verebildiğim kadar detay, yaptığım işlemleri veriyorum. Bence detayları verin.

Sesli Chat

Ellerinize saglik faydali bir makale yazmisiniz. Hocam sormak istedigim bir olay var. ne-neredecom sitesi domeinde seslichat kelimesi gecmiyor, ama 15 yillik bir domein, sesli Chat kelimesinde hep geride kaliyor. ne yapmamiz gerekir

onder

Merhabalar yaziyi sonuna kadar keyifli bir sekilde okudum,
bu makaleden çok faydalandim..Elinize saglik..

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *